Meseria de broker este văzută, de marea majoritate a oamenilor, ori prin prisma filmelor americane cu eroi sau anti-eroi de pe Wal Street, ori prin cea a scandalurilor care s-au perindat de-a lungul anilor pe la noi. Oricum, nu foarte bine, în ambele cazuri.

Adevărul este însă departe de percepție. Munca, pentru orice broker cinstit (care nu este chitit pe furat bani de la clienți) este obișnuită și aglomerată. Dar dacă îți place, poate fi și foarte frumoasă. Scriu de mulți ani despre bursă și companiile listate, așa am ajuns să cunosc o mare parte din munca unui broker, cea de cercetare și analiză.

Cum nu poți scrie bine despre un lucru dacă nu înțelegi cum funcționează, eram obligat să învăț. Și te simți foarte bine atunci când reușești să „citești” raportul financiar al unei companii și să întrezărești evoluția ulterioară a acesteia.

Meseria de broker însă înseamnă mai mult. În primul rând, pentru a ajunge în poziția de broker la un intermediar autorizat, este necesar să fi trecut anterior prin câteva departamente dintr-o companie de brokeraj, cum ar fi front-office, back-office, analiză, vânzări etc.

„€œA fi broker înseamnă mai multe roluri în același timp. Trebuie să aduni informațiile, să le procesezi și să le transmiți particularizat pentru fiecare client, în funcție de profilul sau psihologic și de risc. Pentru procesarea informației trebuie să știi foarte bine ce înseamnă analiza fundamentală a unei companii (bilanț, contul de profit și pierdere, poziționarea în piață în funcție de multipli de vânzări, profit etc.), precum și să stăpânești elemente de analiză tehnică. Pentru a transmite aceste informații clientului trebuie să fii un bun comunicator, să ai răbdare, calm, să fii un bun psiholog, negociator, un bun vânzător, astfel încât ceea ce transmiți să îi fie util clientului în luarea unei decizii”, explică Andrei Ciubotaru, senior broker la Tradeville, de zece ani în companie.

Tehnic, ca să poți aspira la meseria de broker, trebuie să fi absolvit o facultate cu profil economic sau una de drept, apoi să susții cu succes un examen de specialitate organizat de ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară).

Brokerul prezintă clienților un raționament logic în legătură cu una sau mai multe acțiuni, indici sau instrumente derivate, mereu însoțit de o concluzie privind potențialul acestora, dar și riscurile aferente, astfel încât clientul să ia decizia care o consideră cea mai potrivită pentru el.

De asemenea, mereu este prezentat și un plan de avarie dacă lucrurile se întâmplă altfel decât se estima sau dacă apare ceva neprevăzut. De altfel, brokerii în general, ca și cei de la Tradeville, dau sfaturi și prezintă analize legate de potențialul de câștig al diferitelor instrumente financiare, cu riscurile aferente, fără ca acestea să fie recomandări de investiții.

„€œDupă ce i-ai prezentat unui client anumite oportunități iar el a luat decizia de investire, trebuie să îl ții la curent cu evoluția a tot ce a cumpărat, să fii atent la tendințe noi, la schimbări de peisaj cu impact asupra investițiilor lui, precum și să îi prezinți noi oportunități pe măsură ce acestea apar. Este un proces în continuă desfășurare”, spune Ciubotaru.

De ce este atât de interesantă meseria de broker? „€œPentru că orice informație cu adevărat valoroasă economic își face simțit efectul prima oară pe bursă, nu în altă parte. De aceea, cine e atent la evoluția burselor poate să anticipeze tendințele din economie cu șase, nouă, sau chiar 12 luni înainte.”

În plus, conform brokerului de la Tradeville, nu te poți plictisi, pentru că intri zilnic în contact cu foarte multe persoane, fiecare cu filosofia proprie și cu propriul filtru de gândire. Aceeași informație din aceeași zi este privită din diferite unghiuri de către client și conduce la decizii dintre cele mai diferite, într-o gamă foarte variată. E bine de știut că informațiile pe care le procesează un broker și le transmite clienților sunt doar informații publice, la care are acces orice client, nu sunt informații confidențiale.

Un client apelează la un broker pentru că acesta stă conectat tot timpul la aceste informații și le procesează, pe când fiecare client are un alt job.

De ce a ales să fie broker? „€œSunt foarte pasionat de istorie. Întotdeauna mi-a plăcut să citesc ce s-a întâmplat în istorie, că să înțeleg de ce sunt aici. Din acest studiu făcut în liceu și în facultate, concluzia personală este că un sistem social este bun dacă propune un sistem economic sănătos. Iar în societatea actuală, în sistemul economic în care ne aflăm, informația vine și produce efecte prima data în bursă.

Că să fiu "€œon top of everything”, trebuie să fiu cât mai bine conectat la sistemul bursier. Aici se întâmplă pentru prima data lucrurile și fiind prezent aici, te pot surprinde cât mai puțin dintre lucrurile care se mișcă în jurul tău că schimbări de sisteme, de blocuri economice, de geopolitică etc. Din acest motiv am ales să fiu broker ”, spune Andrei Ciubotaru.

În cazul în care vi se pare interesantă meseria de broker, puteți apela la internship-uri la mai multe companii de brokeraj, printre care și Tradeville. Intermediarul va fi prezent și la târgul de joburi și internship-uri organizat la ASE pe 4-5 aprilie, iar cei interesați de o experiență din interior pot aplica la standul companiei sau la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

De altfel, dacă doriți să vedeți și cum se tranzacționează sau să învățați să tranzacționați, BVB va da drumul în curând la un concurs cu premii (iq.bvb.ro). „Dintre toate meseriile ce au legătură cu piața de capital, cea de broker reprezintă cel mai înalt stadiu la care poți ajunge în acest domeniu, necesitând cele mai multe aptitudini: capacitate de analiză, bun comunicator, psiholog, negociator”, spune Andrei Ciubotaru.

 

Sursa: businesscover.ro

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati

Go to top